Printed_Bookagram_04

Deși am realizat câțiva ani mai târziu, cumva, m-am atașat de fotografie de când eram mică. Zăceam ore în șir scotocind printre poze și albume. Când mă plictiseam să mă uit la ele, le aranjam. Repetam activitatea asta destul de des și era unul dintre lucrurile care îmi aducea cel mai ușor liniștea. Toate pozele din casă și de la bunici au trecut prin mâna mea de zeci de ori și cred că s-au plictisit ele de mine mai degrabă – decât eu de ele.

Când am început să fiu obsedată de fotografie deja digitalul pusese piciorul în prag. Așa că adio developat poze și albume întregi cu fotografii. Am un album de câțiva ani – gol – și promit mereu că voi printa periodic poze pentru a-l umple. Dar de unde, ele rămân înțepenite în calculator.

Sau mai nou, rămân înțepenite online. Pe Facebook, 500px, Instagram, VSCO – le-am împrăștiat peste tot.

Așa că aproape am bătut din palme de fericire când am zărit Bookagram – un serviciu ce îți permite să faci un album cu pozele de pe Instagram.

1. Bookagram – de pe Instagram direct în albumul tău foto

Bookagram îți oferă o aplicație gratuită (disponibilă doar pentru iOS), prin intermediul căreia îți poți organiza fotografiile. Practic, acolo te joci până ajungi la forma finală a albumului.

Dimensiunile sunt 20x20cm și poate conține 22 de pagini pentru 29.99$, iar fiecare pagină în plus costă 1.99$.

Printed_Bookagram_07

 

Partea frumoasă este că livrează oriunde în lume.

Așa că dacă ai pe cineva drag care este fan Instagram – probabil va fi plăcut surprins/ă să simtă hârtia și nu ecranul telefonului când va răscoli printre poze.

2. Cartea Humans of New York

Probabil ai văzut măcar o poză de pe Humans of New York. Sau măcar de pe oricare dintre alternativele paginii, aproape fiecare oraș mare are câte un astfel de proiect.

Humans of New York a ajuns la 10 milioane de like-uri pe Facebook, iar anul trecut a scos și o carte.

Mi se pare un proiect minunat, din mai multe puncte de vedere: vezi orașul prin ochii oamenilor care îl locuiesc, vezi diferențele de mentalitate, afli povești de tot felul – triste/dubioase/încurajatoare/magice, își dă de gândit etc.

Anul trecut a scos și o carte – a devenit #1 conform New York Times.

Dacă știi că îi place proiectul, sau dacă este pasionat de cunoscut oameni, psihologie, sociologie – poate ai noroc cu cartea Humans of New York.

carte humans of new york

 

Sper că îți vor fi de folos și aceste idei de cadou.

 
Credit foto: 
Fotografiile cu Bookagram au fost preluate din kitul de presă. 
Fotografia cu cartea Humans of New York – David Wong/Flickr.