Locuitul în chirie are avantajele lui, dar te și fericește cu anumite experiențe și situații amuzante, dubioase sau pur și simplu…noi. Așa că să ne amuzăm puțin.

Când cauți chirie

1. Descoperi că majoritatea agenților imobiliari sunt niște personaje…interesante.

2. Ajungi în zone sau locuințe din care îți dorești să fugi instant.

3. Te delectezi cu “gusturile” românilor în amenajările interioare. Deosebit să fie, dar să includă și un perete roz, spoturi în tavan, arcade în loc de uși ca să fie opănspeis și mobilatul lux – adică orice e fabricat după ’90.

4. Înveți cum să îți setezi așteptările după limbajul de specialitate. Lux, ultralux, confort sporit, merită văzut, semicentral, ultracentral, renovat recent, ocazie, curat, mobilat clasic – fiecare cuvânt se referă la ceva. Orice apartament care are mobilă din Ikea intră la categora lux, renovat recent poate face referire la faptul că a fost zugrăvit acum 2 luni iar prin semicentral nu îți imagina că vei ajunge mai repede de 30 min în centrul orașului…cu metroul.

5. Vei asista la discuții amuzante, cum ar fi:

Eu: – Din ce an este blocul?

Prietena proprietarei: – Din 1930.

Mama proprietarei: – Nu, nu. Este din 1918.

Agentul către bătrână: – Ăăăă…cred că înrăutățiți un pic situația.

6. Vei primi replici amuzante cum ar fi: “Da, este un pic mai vechi blocul”.

Mi-am dat seama că este “un pic” mai vechi când am văzut pancarta cu “Atenție, cade tencuiala!” de la intrare. Ah, apropo, aveți un lift mișto. M-am simțit ca în trenulețul groazei în care m-am dat în clasa a 8-a. Doar că atunci am plătit. Mulțumesc pentru cursa gratis!

Când te-ai mutat deja în chirie

7. În prima săptămână casa ta va arăta ca un depozit.

8. În prima săptămână diminețile vor fi cu mai puțin machiaj și cu mai mult cotrobăit prin lucruri. “Îți mai aduci aminte în care sac îmi sunt blugii ăia?”, “Ai văzut recent peria de păr?”.

9. Vei învăța să te miști foarte repede printre și să sari peste: saci, cutii, geamantane, obiecte de mobilier.

10. Înveți cum să împachetezi lucrurile pentru a le despacheta cât mai repede.

11. Dacă ești primul chiriaș după renovare vei fi fericitul care va îndepărta petele de vopsea, var și alte materiale de prin casă.

12. Jumătate din timpul dedicat curățeniei și ordinei îl vei petrece întrebându-te “Dar cănile și farfuriile unde le punem?”, “Sertarul ăsta la ce să îl folosim, oare?”.

13. Întotdeauna vei descoperi lucruri nașpa de abia după ce te-ai mutat.

14. Observi o regulă nescrisă a bucureștenilor de a avea rosturile de la gresie și faianță de grosimea unui deget. Unde se găsesc meșteri din ăștia care pun chitul cu polonicul?

15. Există 2 tipuri de zile pe care le “iubești”: cele în care trebuie să plătești chiria și cele în care se strică ceva.

16. Cunoști mai mulți vecini…și pe măsură ce cunoști mai mulți te gândești tot mai serios să îți cumperi o bormașină de pe Mercador.

17. Când mergi în Ikea te simți ca acasă…pentru că descoperi minim 5 obiecte de acolo care se află și la tine în apartament.

18. Descoperi că lucrurile din casă se pot strica în cel mai dubios și neplăcut mod.

19. Vei duce lipsa administratorului care nu te-a bătut niciodată la cap să duci citirea la apometre.

20. Blestemi zilele în care ți-ai cumpărat ceva de care aveai neapărat nevoie de abia în ziua în care te muți.

🙂

Chiriași, uniți-vă forțele: voi prin ce aventuri ați trecut?