Azi îmi pun pălăria de follower și scot de sub ea conturile mele preferate pe care le urmăresc cu regularitate și care îmi plac. Poate nu consumi Youtube și nu știi la ce să te uiți, poate ai impresia că găsești acolo doar un anumit tip de conținut, poate ai nevoie de conturi noi pe care să le urmărești, cine știe unde te situezi.

Mie îmi place atunci când apreciez ceva să îmi arăt admirația fie personal, fie public și cred că proiectele faine ar trebui susținute și promovate de urmăritorii lor. Și zic asta și din perspectiva omului de marketing, și a celui care are nevoie de susținere, și a urmăritorului.

Am ales, bineînțeles, conturi din ariile mele de interes. Și voi povesti un pic de ce îmi place fiecare și care este clipul meu favorit. Dacă nu vreți musai să vă abonați, am zis să strâng o colecție de lucruri interesante aici.

Antonia Teaha / WillDiet

De ce îmi place

Oh, motivele sunt multe și o să încep de la cel mai tâmpițel. Nu poate să nu îți placă fața senină a Antoniei. Mai apoi sunt toate sfaturile de nutriție și trăit sănătos. Mai apoi sunt toate talk-urile și subiectele de ordin psihologic și emoțional pe care le abordează. Și poate pentru unii contează și asta, Antonia are acum cu 40 de kg mai puțin decât avea acum câțiva ani.

Clipul favorit

L-am ales pentru că e despre o inițiativă foarte faină și cu unul dintre oamenii care a pornit-o. Chiar dacă nu este despre subiectele principale abordate de Antonia, consider că ar trebui să aducem mai des în față și să promovăm mai mult tipul acesta de conținut.

Irina Coffentropy

De ce îmi place

O să încep din nou cu păi de Irina nu are cum să îți placă. Este un om creativ și mereu își lasă amprenta pe conținutul pe care îl creează. Are un stil consistent, mereu mă uimește prin culorile pe care le alege și cumva, chiar dacă abordează subiecte despre care vorbește toată lumea, vine așa, cu un twist.

Clipul favorit

Chiar dacă multe dintre canalele de Youtube listate aici abordează subiecte legate de make-up (sorry, guys), doar de la Irina am ales unul care să fie legat de asta. Pentru că voiam să vă arăt de ce ziceam mai devreme, cum vine ea cu twist-ul Coffentropy. Și pe lângă asta, who knows, poate cineva vrea să știe mai multe despre Colourpop. 🙂

Lorena Buhnici

De ce îmi place

Pentru că aduce o mulțime de oameni diferiți și interesanți. Pentru că pune întrebări faine, iar interviurile decurg foarte natural. Uneori pare o simplă discuție care merge organic.

Clipul favorit

Cum spuneam, oamenii vin din diferite domenii și sunt complet diferiți. Și m-am bucurat enorm când a apărut un interviu și cu un psihoterapeut, Dominica Petrovai. Pentru că, știi și tu, cred că mai avem mult de lucrat și de înțeles pe latura aceasta. Iar în interviu chiar se punctează niște lucruri foarte, foarte bine.

Rawscientist

De ce îmi place

Well, cu Irina de la Rawscientist cred că sunt foaaaarte subiectivă pentru că ne urmărim și pe Instagram și ne chit chat-uim pe acolo. Dar dacă îmi aduc bine aminte, prima oară prin Youtube am descoperit-o și am tot început să urmăresc clipuri de ale ei. Îmi place demersul din ultimele video-uri în care produce conținut mai scurt, dar la care lucrează mai mult și pune accent pe poveste și imagery.

Clipul favorit

Este cel cu Irina de la Coffentropy, dar acum nu știu să zic dacă îmi place pentru că este despre creativitate sau pentru că povestesc amândouă despre asta. Oricum, e de văzut, pentru că Irinele sunt adorabile.

The Pretty Blossoms

De ce îmi place

Pentru că este naturală, găsesc multe informații bune în video-urile ei. Iar în ultima vreme mi-a plăcut pentru că a abordat subiecte legate de casă și amenajarea ei, my guilty pleasure.

Clipul favorit

Cum spuneam, dacă sunt lucruri legate de home&deco ai atenția mea completă. Și am zis că poate sunt oameni pe aici care vor să își facă bucătăria de la IKEA, iar informația le-ar prinde bine.

Denisa Luntraru

De ce îmi place

Păi în primul rând pentru că e amuzantă așa, într-un mod natural. Apoi pentru că este atentă la skincare. Pentru că de la ea aflu mai de toate noutățile care mișcă prin București șiiiiiiiii pentru că mereu admir cât de frumos îi iese machiajul ochilor, treabă la care eu nu am foarte multe abilități dezvoltate.

Clipul favorit

Probabil că nu este clipul pe care și l-ar dori Denisa să îl aleg, nici cel la care v-ați aștepta, dar this is it. Am ales videoclipul cu rețetele de mămăligă. Pentru că pe mine m-a făcut să realizez cât de underrated este sărmana noastră mămăligă. Și poaaaaate, poaaate și din cauză că apare și Sînziana (Project Fairytale) în el.

Andreea Balaban

De ce îmi place

Cred că nu mai este nevoie să fac prea multe prezentări în privința ei, mai ales cpentru ă sunt multe motivele pentru care o urmăresc – și mai bine vorbesc de ele. Primul ar fi pentru că mi se pare fantastică evoluția ei și pentru că a ajuns la un conținut calitativ din punctul meu de vedere. Apoi pentru că vorbește mult și despre vintage și mi se par fascinante piesele pe care le găsește în vânătoarea ei. Și pentru că, de multe ori, găsesc recomandări bune, de toate felurile. Ah, poate ar mai fi de menționat și stilul vestimentar la care mă uit așa, admirativ. Nu cred că voi da tenișii pe tocuri dacă în 28 de ani nu am făcut-o.

Clipul favorit

Nu prea știam dacă să pun unul de vintage, unul cu recomandări de cărți și seriale, dar până la urmă am zis să aleg ceva mai aproape de zona de home&deco. Așa că dacă you like big books an you cannot lie, aici găsești recomandări de coffee table books.

 

Inițial am pornit cu ideea de a include aici și conturile din afară. Dar pentru că m-am întins prea mult, m-am rezumat pe cele de la noi și am zis să let them shine. Dacă ți-a plăcut ideea, dă un semn, mai am și lista cu conturile din afară pregătită.

Și bineînțeles, mai aștept și eu sugestii.

P.S.: Se pare că tema de la blog nu afișează prea bine thumbnail-urile, așa că apologies for that. Mai bine mergi direct pe Youtube pentru a vedea mai bine video-urile. 😉

Credit foto: Adrian Sava on Unsplash