Nu cred că am un tabiet mai vechi de atât: să mă uit prin poze. Când stăteam la bunici aveam o cutie imprimată cu fotografii, cu un șnur vișiniu satinat pe margini și un ciucure în vârf în care stăteau cam toate pozele familiei. Acasă aveam un sertar plin, răvășit, cu pozele familiei noastre. Acum nu mai am nicio cutie, niciun sertar și până să ajung la fotografiile printate mă mulțumeam cu răscolitul prin folderele infinite ale laptopului.

Am atâtea poze că nici eu nu le mai țin minte. Periodic le răscolesc. Uneori le mai dau și prietenilor, mă amuză să le văd reacțiile sau să îi trollez cu fotografii dubioase. Înainte le aveam doar în calculator. Acum am grămezi și pe Instagram. Și nu știu cum să mă mai organizez cu ele.

De fapt, în timp, tabietul ăsta mi-a ținut loc și de jurnal. Am început să nu mai țin minte nici ce s-a întâmplat anul ăsta. Darămite anii trecuți. Mă ajută să țin vii părți din mine. Mă ajută să îmi refac drumuri trecute. Îmi aduce aminte de oameni și de locuri, de dimineți și de seri, de perioade pe care nu le-am surprins în fotografii, dar îmi aduc aminte de ele. Așa sunt eu, o melancolică. Nu trăiesc în trecut, dar îmi place să am momente scurte în care să mă gândesc la el. E parte din mine. Mă ajută să văd unde am fost și unde am ajuns. Mă ajută să îmi aduc aminte.

Și experiența aceea de a-ți ține fotografia în mână nu se compară cu nimic.Și experiența de a-ți ține amintirile în mână nu se compară cu nimic.
fotografii-printate-instantly-be-3 (1)

O doamne, câtă vorbăraie!

Da, deci voiam să vă povestesc de ceva numai bun pentru cadou.

Testat anul trecut pe 3 persoane, de Crăciun.

Testat anul ăsta și pe mine.

Se numește Instantly.be și, pe scurt, îți transferă amintirile virtuale în amintiri reale. Intri pe site, urci fotografiile tale preferate, selectezi și o cutie dacă dorești și le primești acasă printate în format mic, similar cu Polaroidul.

Mai apoi ține de tine ce faci cu ele.

Le poți ține în cutie și te mai uiți la ele din când în când.

Sau poți să le integrezi în decorul casei tale.

Eu am făcut un mix. Multe stau cuminți în cutia lor, multe stau în vitrină.

fotografii-printate-instantly-be-4 (1)

Mai presus de orice pulovăr, cremă, șoseată sau alt lucru la care te gândeai să îl oferi cadou de Crăciun, cred că este cutia asta cu fotografii printate.

Tip: dacă oferi cutia cadou, poți să o integrezi într-un kit cu o ghirlandă de luminițe și niște cârlige, ca să își facă un aranjament simpatic cu fotografiile prinse de ghirlandă.

Și ca să fie treaba mai ușoară, am și două vouchere în valoare de 50 de lei de oferit.

Lasă-mi un comentariu aici sau pe Facebook și spune-mi care e amintirea ta favorită de anul acesta, de la care ai și o fotografie pe care ai dori-o și în format fizic. Până pe 30 noiembrie. Iar mai apoi voi trage la sorți, în cursul zilei.

Și dacă nu te vei afla acum printre câștigători, nu e nicio problemă. Va mai fi curând o șansă 😉

LE: Codurile merg către Tatiana și Camelia, care au comentat chiar aici, pe blog. Curând vă povestesc și despre cealaltă modalitate de a mai intra în posesia unuia 😉

fotografii-printate-instantly-be (1)