Cărțile pentru copii nu sunt doar pentru copii. Ca niște adulți maturi și responsabili ce ne considerăm (ne mai mințim mult?) tindem să desconsiderăm anumite lucruri destinate copiilor.

Când, cumva, de acolo ar trebui să ne luăm mai multă inspirație sau să ne calibrăm când nu ne găsim echilibrul.

Acum nu zic să ne ducem la cărțile destinate categoriei 0 – 3 ani, că probabil am învățat și culorile, și animalele până acum. Dar cărțile care leagă o poveste ne pot lega și nouă sufletul.

Nu citesc cărți de povești atât de des pe cât ar trebui, dar mă bucur mult când am ocazia să fac asta.

Mi se pare că ne aduc aminte de niște valori pe care le uităm prea ușor sau de o simplitate pe care nu o mai prea căutăm.

Cartea de azi, Lost My Name, este cadoul perfect și pentru copii, și pentru adulți.

lost-my-name-1

Eu am primit-o cadou, am citit-o cap-coadă și am terminat-o cu lacrimi în ochi. Era o perioadă în care nu mă simțeam chiar pe val, mă presau mai multe aspecte și a fost ca o îmbrățișare de care aveam atâta nevoie.

Practic, este o carte în care povestea se formează după numele destinatarului. Completezi numele la pe site, ai posibilitatea de a alege înfățișarea personajului principal (ideal cât mai aproape de înfățișarea viitorului posesor), personajele pentru fiecare literă din nume (pentru fiecare literă din alfabet sunt 2-3 personaje).

Iar mai apoi, povestea începe cum că personajul principal și-a pierdut numele și începe să îl caute.

One day a little girl awoke, sat up and rubbed her eyes, looked over at her bedroom door, and got a big surprise! Her name, which she had stuck there, had vanished, flown away! ‘What exactly am I called?’ she wondered in dismay.

Pe drum se întâlnește cu tot felul de personaje, care îi oferă cât o literă din nume: Rabbit, Aardvark, Lobster, Unicorn, Chameleon, Alligator.

Yippee! she cried out happily, ‘No searching any more!’ The letters she’d been given – can you guess what they stood for?

lost-my-name-3

Cei care produc această carte au început doar cu ea. Era singurul lor produs. Partea amuzantă este că eu am auzit de ei la o conferință de ‘oameni mari’ și chiar îmi atrăsese atenția numele, Lost My Name. Ei, anul acesta mi-am regăsit și eu numele într-un frumos cadou. 🙂

Între timp Lost My Name și-au făcut un pic de rebranding, și-au pierdut și ei numele dar au găsit altul: Wonderbly. Alături de Lost My Name comercializează și alte cărți pentru copii, sunt convinsă că sunt la fel de minunate.

Îi găsiți aici, sunt din UK, livrează și în România. Iar dacă folosiți acest link, primiți discount de 15%. Acum l-am găsit, când mă uitam după delivery info și mi s-a părut frumos să îl dau mai departe.

Enjoy!