idei-cadouri

Știm cu toții momentul acela – vine ziua cuiva drag și nu avem nici cea mai mică idee ce să îi oferim. Nu există o listă magică, una cu multe idei de cadouri din care să putem alege? Poate există și nu am găsit-o noi. Până reușim să dăm de ea, voi aduna periodic câteva idei ambalate într-un articol. 

1. O ședință foto portret

Scenariul “nu-mi fă poză/nu am chef/iar ne faci 500 de poze?” urmat la 2 luni de “auzi, nu ai cumva o poză decentă cu mine?” îmi este extrem de cunoscut. Oricât ne-am fâstâci la poze, ajungem să avem nevoie de o fotografie decentă cu noi – pentru CV/LinkedIn, pentru o prezentare, pentru că suntem narcisiști sau pentru că nu ne-a mai dat nimeni Like pe Facebook și trebuie să venim cu ceva nou 🙂

Așa că o ședință foto din care să își scoată un set de fotografii bune, nu cred că ar strica nimănui.

2. O carte despre pasiunea lui/ei

Când vine vorba de cărți, subiectul poate deveni sensibil dacă nu știi ce tip de cărți citește. Iar dacă știi ce cărți citește, nu ești sigur dacă a citit-o sau dacă nu cumva s-a strecurat deja în bibliotecă.

Așa că o variantă mai sigură ar fi o carte/album pe un subiect preferat. Mă refer la cărțile acelea mari din librării, care sunt mai degrabă pentru răsfoit decât pentru citit. Pentru că nu au un preț rezonabil, este puțin probabil să își fi cumpărat deja, iar riscul “dacă nu îî place?” se minimizează.

Iar subiectele sunt destule – foto, design interior, filme, artă, arhitectură, călătorii, enciclopedii etc.

3. Un bilet la un concert

Poate vine formația preferată în oraș. Poate vine o orchestră. Poate îi place opera. Un bilet pentru el și cineva drag nu ar strica.

4. Ceva să-i taie răsuflarea

Nu este tocmai un cadou. Mai mult o surpriză. Și nu neapărat petrecere-surpriză. Dar poți alege din:

 • convingi un număr impresionant de oameni să îi scrie o urare pe un bilețel. Le aduni pe toate și i le oferi într-o cutie sau le lipești în cameră/la birou pe toate
 • îți rogi prietenii să se filmeze 1 minut, zicându-i ceva de bine și compilezi un filmuleț simpatic
 • în loc de o urare pe wall, rogi prietenii lui să se alăture într-un grup sau pe o pagină de Facebook, iar când v-ați strâns mulți-mulți îi permiteți și ei/lui accesul
 • îi scrii urarea pe asfalt, dimineața îi dai trezirea cu un telefon și îi spui să se uite pe geam
 • îi pregătești o avalanșă de baloane – umpli multe baloane cu heliu și le înghesui într-un dulap sau într-o cutie.
 • dacă sărbătorita este iubita ta și are o mașină – umple-i noaptea mașina cu flori
 • convinge-l/convinge-o să nu își facă planuri câteva ore și pregătește-i un traseu frumos: o vizită la un muzeu, o plimbare în parc, o fugă până într-un loc de unde se vede orașul frumos, o cafea într-un sky bar și eventual închei seara într-un loc liniștit, cu muzică jazzy. Aici este greu să încropești o listă generală, ar trebui personalizată după stilul și placul norocosului/norocoasei.

5. Un voucher

Voucher-ul mi se pare una dintre variantele aflate cel mai jos în lista de opțiuni. Însă îi oferă avantajul sărbătoritului de a-și alege ceva pe placul lui. Nu îl va da pe spate, dar nici nu vei risca foarte mult. O mulțime de magazine oferă vouchere cadou, iar ele pică bine mai ales în momentele cheie pentru sărbătorit sau în perioadele în care a avut evenimente ce l-au scuturat de finanțe.

Seria va continua și mă gândesc să sortez ideile de cadou în funcție de pasiuni sau anumite particularități. Momentan mă gândesc la:

 • idei de cadouri pentru pasionații de scris
 • idei de cadouri pentru pasionații de fotografie
 • idei de cadouri pentru pasionații de sport
 • idei de cadouri pentru pasionații de tehnologie
 • idei de cadouri pentru momente speciale
 • idei de cadou fără un motiv anume – nu e musai să așteptăm o dată dintr-o lună pentru a face un cadou.

Bineînțeles, dacă îți vine o idee sau îți dorești să abordez un subiect anume, îmi poți scrie într-un comentariu.

 

Credit foto: Annie Stru via Flickr