joc in fata blocului

Trecând peste potopul de poze cu copii și de urări ce ne străbat News Feed-ul, mă gândeam ce îmi lipsește din copilărie. Nu îmi este dor de perioadele trecute, dar parcă de la cea mai fără de griji perioadă aș lua ceva. Nu neapărat pentru mine, mă străduiesc să nu uit de libelula mică, mai degrabă așa, ca să ajungă la mai mulți. Le-aș da adulților amorțiți de prea multe griji un strop de curiozitate și mai mult curaj de a trece peste “așa trebuie” și “așa face toată lumea, să ne conformăm”.

Și le-aș mai da și un cadou. Să nu se mai ia așa în serios măcar preț de un zâmbet. Așa că am încropit o listă cu idei de cadouri pentru oamenii mari, ca să zgândăriți un pic copilul din ei.

1. Dulciuri

Probabil cei care au prins copilăria înainte de ’89 nu au fost așa norocoși, însă îmi aduc aminte că cel mai des primeam dulciuri. Nu vă imaginați plase întregi, dar mi se strecurau în mână ba o ciocolățică, ba un ou Kinder, ce își permitea fiecare pentru a face un gest frumos. Așa că vă sugerez să răscoliți un pic rafturile magazinelor, să renunțați la obsesia pentru zahăr și calorii și să porniți în căutare de bombonele Pez, eugenii, ciocolată Rom, ciocolată Kiss (a reapărut de curând), Hubba Bubba, acadele sau ce vă mai aduce aminte de copilărie.

O altă variantă ar fi plimbarea în parc asezonată cu o vată de zahăr. Ce dulce poate fi mai copilăresc de atât?

2. Micul Prinț

Probabil cea mai potrivită carte pentru oameni mici și mari. Mai are rost să zic mai mult?

 

3. Accesorii de luat afară: coardă sau palete de badminton

Deși am ignorat sărmana coardă, ea încă mai poate fi folosită pentru sport. Iar paletele de badminton sigur ne vor aduce o porție zdravănă de uitare a grijilor și relaxare.

4. Nu te supăra, frate!

Probabil cel mai popular boardgame românesc.

5. Acuarele

Când eram mică mă relaxa foarte mult pictatul. Anul acesta am avut de înfrumusețat o cutie din casă, așa că am decis să o pictez. A fost minunată senzația și m-am bucurat că am lăsat la o parte treburile “de om mare” pentru asta. Așa că dacă știți că omul cocheta cu desenatul sau pictura, poate îi dați un imbold.

6. Movie night cu desenele copilăriei

De când nu te-ai mai uitat la desene animate? Luați-vă prietenii și adunați-vă la o seară dedicată desenelor. Cred că aș fi prima care s-ar avânta la așa ceva. 🙂

7. Baloane de săpun

Găsețti astfel de tuburi mai pe la toate colțurile și sunt ieftine. Așa că nu ar strica să înfrumusețați un pic strada cu bulele după care alergați când erați mici.

8. Jocurile copilăriei

Dacă vă strângeți mai mulți, puteți să organizați o porție de joacă. Îmi aduc aminte că am fost acum 2 ani de 1 iunie la un eveniment dedicat jocurilor copilăriei și a fost tare fun. Rațele și vânătorii, Frunza, Castelul, Țările, Sticluța cu otravă, Țară, țară vrem ostași – aveți de unde alege.

9. În fața blocului

Și că tot veni vorba de jocuri, taman ce a apărut o carte simpatică ce îmbină într-o colecție frumoasă 55 de jocuri ale copilăriei – În fața blocului. Am aflat de ea de pe Lost & Found Desk și tare mi-aș dori să ajungă în cât mai multe case, mai ales în cele în care copiii mai pot fi cumințiți doar cu tableta.

joc in fata blocului

 Foto: În Fața Blocului

Nu prea ne interesa cât de scump este cadoul, de la cine în primim sau dacă este o ocazie specială. Așa că hai să ne mai rupem de rigurozitatea impusă și să ne bucurăm de lucrurile mici. Avem de învățat de la copii (de la alții sau de la noi când eram copii) –  și avem multe.