Pe lângă plimbatul hai-hui, vânătoarea de cafenele și făcut poze cu miile, cred că încep să dezvolt un alt tabiet când călătoresc undeva: cumpărăturile de diverse lucruri/prostioare pentru casă. Norocul meu și al portofelului că de obicei am doar bagaj de mână și nu aș avea ce face cu o bucățoaie de mobilă târâș.

Flying Tiger

Este favoritul meu, nu neapărat pentru că are cine-știe-ce decorațiuni fabuloase în el. În schimb, găsești tot soiul de chichițe și mizilicuri frumos colorate, la 1 euro, 2, 3. E ca în IKEA, pui în coș tot felul de articole, “e doar un euro, pf!”, iar când ajungi la casă ești aproape de a da cu cardul de credit.

Îmi place pentru că toate obiectele de acolo sunt colorate și nu au luat din sobrietatea stilului nordic, chiar dacă a pornit din Copenhaga. Sunt minunate portfardurile lor, deja am două. Cel cu căpșuni a fost cumpărat din Roma, acum doi ani, ~3 euro și niciun semn de uzură so far.

portfarduri

magazine-decoratiuni-interioare-3

magazine-decoratiuni-interioare-5

Ce am fotografiat nu sunt chiar toate lucrurile cumpărate de acolo. Cei mai simpatici mi s-au părut bureții de vase în formă de inimioară, iar cea mai ciudată chestie a fost un shot de ghimbir luat în Milano, după o zi petrecută în frig. Hint: nu lua de bună denumirea “shot” când îl beți. Este foarte, foarte, puternic.

Tip

Este un loc minunat pentru suveniruri. Sigur vei găsi ceva mai inspirat decât un magnet de frigider overpriced.

Unde îl găsești: în foarte multe locuri din Europa și US. Eu am hoinărit prin el în Roma, Milano și Viena, dar lista de magazine este extrem de mare.

Muji

De Muji, recunosc cu rușine, habar nu aveam, deși au și ei o rețea de magazine mare. Sunt fix la polul opus Flying Tiger. Stil japonez, ultra-minimalist, anti-brand și aproape anti-culori. Pe lângă o lumânare cu un ambalaj absolut genial – dintr-o cutie metalică ce are și capac (o pot folosi și după ce se termină lumânarea) –  mi-au plăcut mult suporturile pentru inele. Nici nu îmi imaginam cât de utile pot fi!

magazine-decoratiuni-interioare-4

Daaaaaaar, cel mai și cel mai mult sunt încântată de raionul lor de papetărie. Mi-am cumpărat un caiet liniat și câteva pixuri cu gel, mă simt de parcă am ajuns în raiul papetăriei! Hârtia este atât de fină, iar pixurile sunt cele mai bune cu care am scris în această viață minusculă. A, iar caietul are prima foaie cartonată neagră <3 . Moleskine, I’m sorry, te-am trădat chiar la tine acasă.  magazine-decoratiuni-interioare-6

Unde îl găsești: Franța, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, UK (Europa), US, Canada. În Asia lista este mai extinsă.

Dille & Kamille

Dille & Kamille mi se pare magazin de făcut zestre post-nuntă. Când te așezi la casa ta, iei banii de la nuntă și te duci acolo să îți cumperi tacâmuri și veselă. Nu au doar farfurii, linguri și cratițe, au o tonă de decorațiuni pentru casă, grădină, ceaiuri, condimente. Ai șanse să te pierzi. Ah, de acolo mi-am luat lumânările semi-sferice, în niște culori geniale (alb, gri, bleumarin, vișiniu) din fotografia de mai jos.

Unde îl găsești: Olanda și Belgia

experiente-amsterdam-6

Søstrene Grene

Este alt magazin home & deco descoperit în Amsterdam și îmi place mai mult ca Dille & Kamille. De acolo mi-am luat șervetul simpatic de masă ilustrat, pe care scrie “Kitchen” și pe care tot vreo 3 euro am dat. La fel și pe vaza mică, numai bună de aruncat un fir de floare în ea.

le moi, pierdută în Søstrene Grene

le moi, pierdută în Søstrene Grene

Unde îl găsești: Franța, Spania, UK, Irlanda, Islanda, Olanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia.

Nu, probabil nu sunt magazinele din care îți vei decora casa, dar zău că de aici îmi place să îmi iau amintiri din călătorii. Nu îndemn la cheltuit neapărat, dar dacă știi de ele de dinainte, poate le incluzi în buget. 🙂

Dacă mai știi și altele, lasă un comentariu.