design interior

Am amânat atât de mult să dezvolt pasiunea pentru design interior pentru că nu știam încotro să mă îndrept. Singura variantă la vremea respectivă ar fi fost o specializare în cadrul Facultății de Arhitectură, dar am renunțat la idee.

Pentru că și eu am căutat la rândul meu un curs și am analizat opțiunile, cred că lista asta va fi benefică dacă iei în considerare un curs de design interior.

Fără îndoială, dacă îți dorești să te formezi ca decorator de interioare, în topul listei ar trebui să fie specializările Facultății de Arhitectură de Interior.

Însă, dacă te afli în aceeași categorie cu mine, și îți dorești să faci un curs de plăcere, curiozitate sau poate pentru că te bate gândul să te orientezi profesional, lista de opțiuni este aceasta:

1. Atelierele Ilbah

Este cursul pe care l-am urmat și eu. Cum mi s-a părut, poți vedea aici. Se poate achita în rate, diploma este recunoscută de Ministerul Muncii.

2. DallesGo

Este împărțit în 2 module – începători și avansați, aspect ce mi se pare destul de important dacă iei în considerare să te orientezi către domeniu. Diploma este atestată.

3. Creative Learning by Designist

Cea mai interesantă parte mi se pare profesorul – Martine Claessens. Aș fi curioasă să văd modul de abordare al unui designer născut și format în străinătate.

4. Fundația Calea Victoriei

Este un curs foarte scurt – 7 ateliere. Probabil abordarea este axată mai puțin pe partea practică și adresat mai mult persoanelor curioase, care nu doresc neapărat să aprofundeze domeniul.

Decizia o poți lua în funcție de buget, importanța ce o acorzi diplomei, programul tău (poate nu se aliniază cu programul cursului) și, poate cel mai important – profesorul/trainerul ce susține cursul.

De cursuri în alte orașe încă nu am aflat (în afară de Atelierele Ilbah care au un sediu și în Ploiești), dar m-aș bucura să actualizez lista dacă voi afla de vreun curs de design interior și prin țară.

 

Foto: DeathToStock