Deși îmi propusesem să scriu cam la 3 luni despre lucrurile de care mă îndrăgostesc, uite că au trecut 6 de la primul articol din serie. Așa că azi am despre ce să povestesc. Iar dacă aș sta mai mult să mă gândesc, aș găsi și mai multe. Dar să mai lăsăm ceva și pentru data viitoare. 🙂

Cărți. Reviste.

Ce se întâmplă în iubire – Alain de Botton

Mie îmi place mult Alain de Botton și ce face cu The School of Life. Să spunem că mi se pare un pic un fast-food al psihologiei, dar cred că ne-ar fi mult mai bine dacă măcar atât am înțelege – lucrurile de bază pe care le promovează în materialele lui. Iar subiectele pe care le tratează cu privire la cuplu, iubire și relații mi se par obligatorii de citit. Cred că ne-am ușura mult viețile noastre și pe ale persoanelor de lângă.

Cumpără cartea în engleză | Cumpără cartea în română

Revista Monocle

Este my all time favorite. Achiziția ei este un fel de ritual pentru mine. De fiecare dată când merg în afară, la întoarcere, o cumpăr din aeroport.

Îmi place mixul de subiecte, mai ales că au și o secțiune legată de design și perspectiva lor globală. Mereu învăț lucruri noi de prin diverse colțuri ale lumii.

Home & Deco

Pernele pentru canapea

Știam de mult timp că pernele pentru canapea sunt un deco tip bun. Dar nu am realizat cât de bun până nu mi-am umplut și eu canapeaua de perne. În plus, am început să îmi cumpăr și alte fețe de pernă și curând vom trece la versiunea de vară.

Aici puteți observa un frumos exemplar care se bucură de perne. Cu durerea aferentă la banană pentru că hei, nu el va curăța părul de pe ele.

Teancul de cărți

Nu este neapărat un obiect, dar iubesc de când mi-am pus toate cărțile de citit într-un teanc. Mi se pare că se integrează foarte bine în cameră și îmi aduc mereu aminte că trebuie să mai și citesc, pentru că teancul așteaptă.

Farfuriile deformate

Și pe dânsele le-am luat de la H&M la reducere și sunt minunate. Le schimb scopul în funcție de ce am nevoie. Ba țin bijuterii pe ele, ba ajung suport pentru lumânări, ba au fost suport pentru decorul de iarnă de pe măsuța de cafea.

Treburi femeiești – haine, beauty, skincare

Botinele pe care le-am purtat 6 luni

Nu mai am nicio îndoială că am devenit mare fan Vagabond. De fiecare dată când îmi cumpăr o pereche de încălțăminte de la ei, o port obsesiv. Am povestit de adidașii luați anul trecut, în ultima jumătate de an am trecut la botine.

Sunt efectiv fabuloase. Super comode, arată minunat, se asortează aproape la orice din garderoba mea, vin bine în picior și nu am senzația că îmi scurtează optic piciorul. Se mențin foarte bine la cât le-am purtat până acum. Le-am luat inclusiv ca schimb la petrecerile în care pantofii prea vișinii și prea frumoși nu mă mai lăsau să mă bucur de dans. Da, sunt genul acela de persoană care nu poate să poarte tocuri o noapte întreagă și îmi iau schimburi la mine.

Cerceii inimioară-drăguță

Sunt aceste simpăticiuni care au un lanț fin-fin ce atârnă și este prins de fluturașul din spate. E ceva simplu with a twist, exact cum îmi plac mie lucrurile să fie.

Broșa super-pisic

Ei, asta cred că a fost cea mai inspirată achiziție. A stat toată iarna pe palton și a primit complimente de fiecare dată. În plus, a avut dreptate Mura: cred că broșa asta mă aștepta pe mine. Trebuia să semnalizez cumva că sunt stăpâna lui Măru.

Inelul de 2,5 lei

Pe lângă broșa superpisic, cel mai des am primit complimente pentru inelul de 2.5 lei. Am găsit un set la reducere, la H&M, 5 lei 2 inele. Unul normal și unul mai mic ca diametru, pentru a fi purtat pe partea superioară a degetului. Și uite așa, inelul ieftin cu perlă a atras toate privirile.

Geanta-sac

De mult timp căutam o geantă sac / tote bag încăpătoare, simplă, dar care să aibă și un sistem parțial de închidere. Am găsit, în sfârșit enormitatea asta. Chiar dacă este luată de la Pull & Bear, arată foarte bine (chiar pare ca și cum ar fi făcută din piele naturală), este mega-încăpătoare (mă rog, și are dimensiunea unui sac) și a fost doar 70 de lei.

Twilly by Hermes

Trebuia să pun ceva și de la parfumuri. Și tot cu ceva de la Hermes vin, pentru că prin septembrie m-a pus naiba într-un duty free să încerc Twilly pentru că de abia apăruse și îl vedeam peste tot. Așteptările îmi erau destul de low dar, la naiba, parfumul ăsta a început să mă obsedeze. Și, într-un final, conform tradiției mi l-a luat mama de ziua mea.

Mi se pare unul dintre parfumurile perfecte pentru mine. Eu caut într-un parfum ceva interesant, să nu aibă o notă foarte clar definită – nu prea îmi plac parfumurile care miros doar a dulce sau doar a flori sau în care distingi o anumită aromă.

Ceasul Skagen

Nu știu de ce, dar din înfrânările mele de a nu-mi mai cumpăra multe prostii am început să țin o grămadă lucrurile pe care mi le doresc în wishlist. Iar recent m-am enervat și am zis că trebuie să am ceasul ăsta, de prea mult timp mi-l doream. Mi se pare că se potrivește perfect pe mâna mea și merge la mult mai multe outfituri decât credeam. Sau așa îmi închipui eu :))

Blush-ul de la The Balm

Nu prea am auzit vorbindu-se de blushurile de la ei, dar perindându-mă prin magazine mi-au atras atenția ambalajul și culorile. Este blushul meu preferat, îmi place mult mai mult decât Galifornication.

the-balm-benefit

Creionul de sprâncene de la The Benefit

Eu și treburile femeiești suntem uneori paralele și așa eram cu conturatul sprâncenelor până acum vreo 2 ani. Când m-am lămurit și eu că este o diferență huge între a avea grijă de sprâncenele tale și a le lăsa wild & free. Bine, sunt și sprâncene naturale care arată frumos dar hei, nu ale mele.

Și așa am început să caut produse de sprâncene cu care să mă înțeleg. Problema la ale mele este că nu sunt nici maro și nici brunete, sunt un maro-gri și cu greu găsesc o nuanță care să se potrivească.

Așa am ajuns la creionul de la benefit, care este absolut fabulos și ușor de folosit. Am în plan să trec pe o pudră, dar până îmi fac curaj mă mai delectez cu el în nuanțele 5 sau 6.

Poate fi scump, da, dar am început să nu mă mai zgârcesc la lucrurile pe care le folosesc foarte des și unde chiar se vede diferența între unul mediu și unul de calitate. Prefer să îmi achiziționez farduri de pleoape mai ieftine, pentru că nu le folosesc atât de des și cu un primer ok își fac treaba bine și să plusez la alte capitole. Cum sunt sprâncenele.

 

Și acum să mai povestim un pic. Tu de ce lucruri te-ai îndrăgostit lately?