Pornesc un articol fără să știu ce vreau să zic, fără inspirație, dar cu un vers care vreau să rămână: you are so much more than that. Este dintr-o poezie de-a lui Rupi Kaur cu care rezonez enorm:

i want to apologize to all the women

i have called pretty

before i’ve called them intelligent or brave

i am sorry i made it sound as though

something as simple as what you’re born with

is the most you have to be proud of when your

spirit has crushed mountains

from now on i will say things like

you are resilient or you are extraordinary

not because i don’t think you’re pretty

but because you are so much more than that

De când a apărut m-a atins poezia asta, mă regăsesc în ea întru totul. Nu pentru că sunt această drăguță copleșită de complimente care au legătură cu asta, ci pentru că mereu am încercat să marjez pe alte calități.

La mine a fost mereu, într-o exprimare foarte simplistă, books before looks. Am prioritizat școala, educația, dezvoltarea, pasiunile, emoțiile și cam tot ce are legătură cu interiorul. Am marjat pe muncă și pe merit, am obținut lucrurile pe care mi le-am dorit prin forțe proprii, m-am provocat, m-am chinuit, am reușit.

În general, am pus toate resursele interne la bătaie și la treabă pentru că nu am fost niciodată vreo frumusețe ieșită din comun. Mereu am simțit că cine sunt vine din interior. Mai ales că, vorba aceea, a fost un drum lung până aici.

Mă bucură mai mult să aud ești puternică, ești minunată, ești altfel, ești inteligentă decât arăți bine, ești drăguță, îți stă bine cu rujul ăsta. Al doilea compliment mă bucură, un ego am și eu, dar probabil în 5 minute îl uit. Primul tip de compliment rămâne cu mine, ba chiar mă ajută să mă adun, să mă clădesc, să prind curaj.

Pentru că, ce să vezi, curaj și încredere de sine am în cantitate limitată și doar așa, periodic. Dintre toate câte am reușit, cu asta nu am avut niciun succes.

Nu mă simt în stare să scriu un articol frumos în seara asta, dar vreau să fie așa, autentic și fără machiaj.

Pentru că da, mi-aș dori să vă văd mai des fără machiaj, mai încrezătoare, încercând mai multe lucruri și experiențe decât nuanțe de ruj.

Nu înțelegeți greșit, nu condamn grija față de aspect, îmbrăcăminte, machiaj. Sunt părți care mă preocupă și pe mine destul de mult în ultima vreme. Doar cred că uneori ne alegem prioritățile greșit, implicit scara de valori se răstoarnă un pic și nu mai știm să vedem ce trebuie.

Așa că nu uitați: you are so much more than that.

 

Foto: Death to Stock