bomboane cacao

Weekend-ul ăsta mi s-a năzărit să fac niște bomboane care să mă ajute să dau skip la ciocolată. După câteva ore lungi de procrastinare, ieri am zis să mă pun pe treabă. Dar energia mea ștergea pe jos în locul meu pentru că…să spunem că am fost matinală în ce privește ora de somn de vineri noapte sâmbătă dimineață. 

Și pentru că am tot mâncat bomboane din astea de la oameni mai harnici decât mine în bucătărie și tocmai dădusem întâmplător peste o variantă de rețetă, m-am asigurat că am ce înfuleca după 5 minute de moscolit o farfurie și niște mâini.

Am pus așa:

o măsură de fulgi de ovăz (de preferat din aceia fini/mărunțiți – n-am avut, of course, a funcționat și cu cei întregi);

jumătate de măsură de cacao

jumătate de măsură de unt de arahide

jumătate de măsură de miere

fulgi de cocos (opțional)

După cum vedeți, nici urmă de zahăr sau alte bălării cu care ne pricopsește mâncatul de ciocolată. Untul de arahide este personajul negativ din toată rețeta asta; ideal ar fi unul luat de la un producător mai safe sau făcut chiar în casă.

Cantitățile se pot ajusta în funcție de preferințe, la fel și lista de ingrediente (mă gândeam să înlocuiesc mierea cu curmale sau să fac o variantă cu fructe uscate – merișor, de exemplu).

De aici e simplu. Amestecați toate nebuniile de mai sus, luați cu o linguriță din compoziție și le faceți biluțe. Dacă vreți, le puteți trece și prin nucă de cocos, pentru mine este ideal să fie inundate cu cocos. 🙂

Dacă sunt ținute un pic în frigider sunt și mai bune, nu mai este gustul de miere atât de pregnant.

Și mai am încă o veste bună: nici nu poți mânca prea multe, după 3 simțeam că plesnesc.

Așa că data viitoare când mai mergi pe la magazin, asigură-te că nu strecori în coș ciocolată, ci ingredientele de mai sus.

CIOCOLATA- (1)

Și pentru că am un sindrom care mă face să mă abat mereu de la rețeta originală, o să las și link către ea aici.