Da, știu, de abia a început Decembrie și vorbim deja de cadouri pentru Crăciun. Dar nu crezi că ar fi mai bine să eviți vânzoleala din săptămâna magică și să stai liniștit cu o cană de ciocolată caldă în mână când lumea aleargă prin oraș?

Eu cred că da, așa că vin deja cu lista de cadouri pentru Crăciun. În plus, am ales variante doar de la proiecte românești și pentru a te asigura că ai cadoul la timp, ar fi bine să vorbești deja cu ei. Nu știu dacă ți-a picat sub ochi, dar articolul acesta a mai avut o ediție acum 2 ani, iar reacțiile au fost uimitoare. Dacă nu găsești nimic în acea listă, am mai adunat mai jos 20 de idei una și una.

Să știi că ordinea este aleatorie, nu îmi ilustrează preferințele (pentru că îmi plac toate la fel de mult, doooh) așa că te îndemn să arunci o privire prin toate propunerile.

1. O cutie cu lucrușoare drăguțe In a Box

in-a-box-dar-de-drag

Credit foto: In a Box

Îmi plac la nebunie cadourile de tip “kit” cum îmi place să le zic, iar uneori combin mai multe lucruri mărunte pentru a realiza ceva simpatic. InaBox deja le are pregătite, tu trebuie doar să decizi pe care să îl iei.

Eu aș sugera Dar de Drag (foto sus) și Iubitor de Carte (foto jos). Iubitor de Carte îl recomand nu doar pentru că este realizat cu gândul la cititori, ci și pentru că obiectele din el sunt alegerea Raisei. Aș zice ceva despre ea, dar mai bine îi faci tu o vizită pe blog și te convingi singur/ă de ce om este.

in-a-box-iubitor-de-carte

Credit foto: In a Box

Website

2. Organizator pentru 2017, de Alexia Udriște Olteanu pentru ROD

Credit foto: ROD

Credit foto: ROD

“Să mai pui pe blog idei de cadouri pentru Crăciun. Și să fie și calendare!”. Nici nu a fost nevoie să mă apuc de căutat calendare, pentru că mi-a răsărit în feed acest organizator realizat de Alexia pentru ROD. Nu doar că îmi place ce minunății ilustrează ea, dar uită-te cât de simpatic este conținutul: ziua somnului, miercuri, joi, vineri, ziua în care pui piciorul în prag, duminică, luni, marți. 🙂

Credit foto: ROD

Credit foto: ROD

Găsești ROD pe Facebook și în Cărturești.

3. O bijuterie beton de la Joulery

bijuterii de autor

Credit foto: Joulery

Serios, arată ca betonul unele și le ador. Îmi plac ținutele minimaliste, chiar dacă găsesc cu greu una care să îmi vină bine și de multe ori îmi fac outfit-uri în minte cu ele accesorizate cu ceva de la Joulery.

Joulery pe Facebook

4. O farfurie Brains sau un șervet Fuck de la Chicineta

chicineta-word-art-1

Credit foto: Chicineta

Oana de la Chicineta s-a încăpățânat să facă niște farfurii mișto aici, în România. Și cred că ar sta bine sub niște sarmale la felul 1 și friptură de porc la felul 2 la masa de Crăciun, în timp ce familia ne pune întrebările alea de dat ochii peste cap și stat cu gura pe paharul de vin, doar ca să pretindem că avem ceva mai important de făcut și să evităm răspunsul.

Și cum oricine mai scapă the F word, poate îl scăpăm și în cadoul prietenei care ar aprecia un șervet ilustrat tot de Alexia Udriște. Atât de frumos că nici cea mai pudică persoană nu s-ar rușina că scrie ceva (considerat de unii) urât acolo.

chicineta-word-art-fuck

Credit foto: Chicineta

Chicineta Shop

5. Ceva bun de la Tartelicious

tarta cu ciocolata si rodie

Am vorbit de farfurii, să vorbim și de mâncare, nu? Ei, s-ar putea să aterizezi în perioada asta într-un loc în care nu te-ai duce cu cadouri, dar parcă nici așa, fără nimic. Ce ar fi să faci un cadou pentru papilele gustative ale celor prezenți o tartă cu lămâie și bezea sau cel mai bun carrot cake pe care l-am mâncat eu ever? Familia, prietenii, colegii de muncă nu se vor supăra chiar deloc că sunt supuși la asemenea tortură.

Tartelicious pe Facebook

6. O ilustrație sau un glob de la Mura Illustration

ilustratie decor

Credit foto: Mura

Sunt mulți ilustratori români care îmi plac, dar de Mura îmi place mult-mult pentru că și-a trasat niște caracteristici care îi deosebesc stilul. Îmi plac la nebunie culorile pe care le folosește, iar ilustrația de mai sus mi se pare un cadou minunat, ce înglobează hobby-urile destinatarului (este o ilustrație realizată pe comandă).

Anul acesta a mai realizat și o serie de globuri simpatice, pictate chiar de ea, cu pisici, oi și ce animale mai vrei tu.

globuri pictate manual

Credit foto: Mura

Mura Illustration pe Facebook

7. Ceva de hârtie de la Papurr Project

semn de carte

Credit foto: Papurr Project

Îmi place la nebunie numele, poate chiar mai mult decât Libelulu 😀 Și știi că nu acel purr vine de la torsul pisicii? Papurrrrrrr. Să lăsăm pisicile deoparte, voiam să te invit în vizită la Ioana, care face tot soiul de lucruri adorabile din hârtie. Un semn de carte sau o felicitare handmade (care și arată bine) vor însoți de minune cartea cadou de anul acesta.

Papurr Project

8. Un glob Bine Scris

Credit foto: Bine Scris

Credit foto: Bine Scris

Mărturisesc – am o slăbiciune pentru caligrafie și pentru cuvinte tratate independent (eg: echilibru – aș povesti mai multe despre el, dar nu acum). Nu mă mobilizez nicicum să mă apuc de învățat caligrafie, așa că stau și îmi clătesc ochii pe paginile oamenilor care chiar fac asta. Bine Scris este unul din ei, iar anul acesta are o serie de globuri personalizate, numai bune de oferit pentru cineva care îi va aprecia pe deplin semnificația.

Bine Scris pe Facebook

9. Ceramică pastelată de la Nistora Ceramics

farfurii ceramica

Credit foto: Nistora Ceramics

Obiectele de ceramică imperfecte sunt printre preferatele mele. Îmi place să văd că au trecut prin mâna unui om, iar Anca nu doar le modelează, le făurește și le dă un suflu magic. Preferatele mele sunt farfuriile pastelate, dar nici inimile și stelele aurite nu îmi sunt indiferente:

Credit foto: Nistora Ceramics

Credit foto: Nistora Ceramics

Nistora Ceramics pe Facebook

10. Un cadou din material natural de la Lin

servet de masa din in

Credit foto: Lin

Este atât de greu să găsești un material bun în ultima vreme. M-am săturat de țesături care se întristează după câteva spălări, așa că încep să mă uit spre lucruri mai bune, spre calitate. Îmi place mult filosofia de business de la Lin care se orientează spre materiale naturale și le transpun în haine (care au și niște modele foarte faine), perne, șervete de masă, accesorii.

Lin

11. Geanta cu fată simpatică de la Mamisi

Credit foto: Mamisi

Credit foto: Mamisi

Fata aceasta mă duce cu gândul la Mecanica Inimii. Dacă știi pe cineva care iubește cartea sau animația, aproape sigur se va îndrăgosti și de geantă. În general spiritele ludice își vor găsi ceva potrivit la Mamisi.

Mamisi.ro

12. Un puzzle Lemnivor

puzzle lemn

Credit foto: Lemnivor

Poate înlocuim plasticul cu lemn și poate luăm ceva mai puțin colorat copiilor, dar care să îi îndemene la joacă prin visare. Pentru că fix asta mi se pare că face puzzle-ul cu lună, stele și planete. Dar cred că nici adulții pasionați de comete și alte corpuri cerești nu s-ar supăra la un astfel de cadou.

lemnivor.ro

13. De atârnat de la Văzduh

Credit foto: Văzduh

Credit foto: Văzduh

Sunt unele cuvinte ce am încetat să le mai folosim și sunt chiar frumoase. Uitasem de văzduh, poate nici nu mi-am dat seama cât de frumos sună până acum. Poate nu poți să faci cadou o bucată din văzduhul propriu-zis, dar de la Văzduh, cei care fac obiecte handmade delicate, sigur strecori ceva în punga de cadouri.

Credit foto: Văzduh

Credit foto: Văzduh

Văzduh pe Facebook

14. O bijuterie de autor Iuliana Asoltanei

Credit foto: Iuliana Asoltanei

Credit foto: Iuliana Asoltanei

Prefer oricând o bijuterie mai specială în detrimentul a 10 luate de la secțiunea de accesorii dintr-un magazin de haine. Nu mi-a ieșit până acum, în mare parte pentru că găsesc greu bijuterii de autor care să îmi placă la nebunie, dar pe Iuliana Asoltanei o urmăresc de mult din umbră și ce face pare așa…feeric. Natura transpusă în bijuterii arată minunat, iar asta se găsește des în colecțiile ei.

Fă-i o vizită.

15. Un clopoțel Ematelier

Credit foto: Ematelier

Credit foto: Ematelier

Fiecare casă (sau brad, pentru că tot e perioada) ar trebui să aibă o piesă, cât de mică, specială, cu o poveste în spate. Dacă vrei așa ceva, la Ematerlier s-ar putea să găsești ce cauți.

Ematerlier pe Breslo

16. Un carnet George Roșu & ROD

Credit foto: ROD

Credit foto: ROD

Poate fi și pentru prietenul pretențios, și pentru cel prețios. Poate pune și jocuri de cuvinte acolo, și lucruri la care ține. Și notițe pentru ținere de minte. Poate scrie acolo ce vrea el sau ea, dar are nevoie de cineva să i-l dea (în dar). 🙂

Le găsești în colțurile ROD din Cărturești.

17. Globuri Threads & Throws

Credit foto: Threads&Throws

Credit foto: Threads&Throws

Porțelan și lână, globuri și clopoței, Threads &Throws. A, neapărat pentru iubitorii de alb.

Threads&Throws pe Facebook

18. O păpușă adorabilă de la Doricica

Credit foto: Doricica

Credit foto: Doricica

Fotografia asta m-a lăsat fără cuvinte, chiar dacă nu îmi palce să folosesc expresia asta. Dar uită-te la ea și spune-mi că nu ai vrea să vezi jucăria în brațele cuiva.

Doricica 

19. Un cuvânt aurit

Credit foto: Cuvinte Aurite

Credit foto: Cuvinte Aurite

Cuvinte pe globuri, cuvinte pe farfurii, cuvinte peste tot. Și în brățări, și în semne de carte, oriunde ți se pare ție că și-ar găsi locul. Vorbești cu Cuvinte Aurite și se rezolvă.

Cuvinte Aurite pe Facebook

20. Șosete cool de la Madam Mitza

Credit foto: Madam Mitza

Credit foto: Madam Mitza

Sigur ai pe cineva în preajma ta care este pasionat/ă de șosete funky. Madam Mitza are toate nebuniile de modele, iar șosetele mi se par un cadou foarte tare pentru Crăciun, dacă sunt alese cu grijă. Știu, știu, sunt șosete, dar cine nu vrea să stea cu cartea în brațe, ciocolata caldă în mână și șosete de invidiat în picioare în perioada asta?

Madam Mitza

Sunt multe, greu de ales și dacă rămâi mai pe ultima sută de metri cu ele, poate te salveză unul din târgurile ce urmează:

Nu am nicio colaborare cu nimeni menționat mai sus, articolul are scop pur informativ și chiar sper că va fi de folos, la fel ca cel precedent. Nu am pus în el nimic din ce nu aș dăruia sau nu aș ține în casă.

Alege cu grijă cadourile, și nu uita să le oferi din inimă!