Ei, s-ar putea să te trezești la un moment dat că ai nevoie de decorațiuni pentru casă, dar care să fie și ieftine. Poate stai în chirie și nu vrei să dai acum mulți bani pe ceva ce nu se știe dacă se va potrivi în casa ta, poate bugetul tău e mai restrâns sau ai nevoie de un mix între lucruri mai scumpe și lucruri care să nu îți ușureze portofelul. Sau vrei să ai colecții sezoniere, putem înțelege și asta. 😉

Deco este una dintre categoriile în care nu mi se pare justificat să investesc prea mult. Momentan. Dar cum sunt iubitoare de frumos și de tot ce înseamnă home&deco, nici cu rafturile triste nu îmi place să stau.

În vânătoarea mea, am descoperit câteva magazine de vizitat.

vivre.ro

 

Jumbo

În Jumbo este ca în IKEA: te duci să îți cumperi 3 lucruri și ieși cu un căruț plin. Iei toate prostiile pământului, care nici nu îți treceau prin cap că există, iar într-un final nu mai știi cum să le cari acasă.

Nu se află în topul preferințelor mele, dar cu ceva răbdare și noroc, mai ai de unde alege.

În plus, poate fi un loc perfect pentru a găsi materiale pentru DIY. Decorațiunile realizate  în iarnă au fost făcute cu materiale luate și de acolo.

Tip: uită-te bine la detalii – vopsea, lipituri, îmbinări, formă. Nu au cea mai cea calitate de pe pământ, așa că alege cu un pic mai multă atenție ce iei de acolo.

DaMoreno

LE: am aflat că, din păcate, s-a închis 🙁

Dacă vă place să mergeți la Obor, o să mă pupați dacă vă zic de magazinul acesta. Se află în spatele halelor de la Obor și este plin, pliiiiin cu decorațiuni (mulțumesc, Gabriela că mi-ai zis de el – știu că vei citi articolul). Multe seamănă cu ce găsești prin Jumbo, dar parcă sunt un pic mai bine făcute, mai drăguțe și ai mai multe opțiuni.

Dintre toate magazinele recomandate aici, care comercializează lucruri noi, la ei aș zice să mergi prima oară.

Tati

Mda, știu, nu are cel mai inspirat nume. Am dat peste el din întâmplare, tot în zona Obor, în Veranda Mall. Este un magazin cu de toate, un fel de Pepco, doar că muuuult mai mare și cu mai multe game de produse. Au inclusiv veselă, instrumente pentru gătit, lucruri pentru grădină&outdoor.

Sun foarte încântată cu captura de acolo:

Cel mai mult m-am entuziasmat când am găsit suportul de bijuterii. Îmi căutam de multă vreme unul care să nu arate hidos. Ce e drept, nu este cel mai funcțional dar fuck it, I love it!

Pepco

Cred că și el a devenit destul de popular pe segmentul acesta, așa că nu ne mai lungim aici.

Avanajul este că îl găsiți în multe orașe (până și acasă, în Făgăraș, există unul).

IKEA & JYSK

Bănuiesc că nici la IKEA nu este nevoie să adaug prea multe. Alternativa, mai accesibilă ca preț pe alocuri și ca distanță este JYSK, pe care eu l-am descoperit de abia anul trecut. Mereu când au reduceri găsesc pe la ei diverse chilipiruri, care arată chiar bine.

Voilà:

Spre rușinea mea, încă nu m-am mobilizat să pun ceva în ramele acelea foto.

H&M Home

Îmi plac mult articolele de la H&M Home, iar când sunt reduceri chiar le iubesc. Am găsit de multe ori tot felul de lucruri drăguțe la ei, la prețuri foarte, foarte bune în perioadele de reduceri.

Ali Express

Dacă iei în considerare Jumbo, DaMoreno, Pepco și Tati, îți sugerez să dai o căutare și pe AliExpress. Parte de deco de acolo nu am studiat-o atât de mult, dar anul trecut mi-am luat două ghirlande luminoase de care sunt tare mândră. Am scris și un articol atunci despre cum mi-am amenajat colțul cozy cu 80 de lei.

Iar acum, pentru ei care sunt în căutare și de vintage și chilipiruri, mai am două variante. Nu am apucat să vizitez niciunul din magazinele de mai jos, am asta în plan. Dacă ai apucat deja să treci pe acolo, lasă într-un comentariu cum ți s-a părut și dacă ai găsit vreo comoară.

Home Depot București

Am dat din întâmplare, pe Facebook de pagina magazinului. Se află undeva în zona Crângași, iar sistemul este cel de taxare la kilogram, ca la SH. 🙂

Pe măsură ce stocul se împuținează, scade și prețul per kilogram.

Palatul Vechiturilor

Dacă este peste mână să ajungi pe Valea Cascadelor sau la alte târguri de vechituri, sau dacă nu vă plac experiențele de genul, cred că Palatul Vechiturilor este o soluție bună.

Au tot soiul de vechituri, multe dintre ele care ne gâdilă nostalgia, dar am văzut pe site că au și elemente frumoase de deco. Găsiți chiar și popularul pește de sticlă, dacă veți nevoie de ceva pentru televizor.

Asta am descoperit eu, până acum. Dacă mai ai și alte variante, le aștept cu interes într-un comentariu.

Dacă ai ajuns până aici, s-ar putea să îți placă și articolul cu magazinele descoperite în călătorii și cel cu sfaturile pentru a-ți face apartamentul închiriat mai “acasă”.