cadouri-pentru-ea

Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, 8 Martie. Vine perioada aceea în care ele așteaptă cu bujori în obraji un gest frumos, cât de mic din partea ta, iar tu sigur te simți un pic copleșit. Prea multe evenimente, prea multe idei, nu-i așa? Eh, hai că încerc să îți vin eu în ajutor și să îți fac o listă care să îți fie de folos până în martie.

Am întrebat fetele și se pare că ești safe și cu cadourile clasice, specifice fiecărui eveniment, dar și cu ceva deosebit dacă îți dorești să ai un impact mai mare. 😉

V-am promis lista, să începem cu cadourile clasice.

1. Flori

Dacă ar fi după mine, aș da skip trandafirilor și m-aș încumeta la bujori sau lalele. Dacă găsești lalele albe, cred că cineva va fi felicitat. 🙂

2. Dulciuri

Ignorăm cutiile banale cu bomboane din magazine, da? Poți să apelezi cu încredere la macarons sau la ciocolata din magazinele de specialitate.

3. Simboluri

Valentine’s day și Dragobetele sunt îngropate în inimioare. Iar 1 Martie se leagă de ghiocei, mărțișoare și toate simbolurile aferente.

Dacă știi că ea este legată de inimă ca semn, atunci îi poți oferi un cadou legat de acest simbol. Altfel, cred că ar fi mai bine să îl eviți, mai ales dacă ea are o reținere față de inimioare, mult roșu de Valentine’s și fluffy stuff. Adică de clișee, în general.

Fie că apelezi la asta în februarie sau de Mărțișor, brățările cu simboluri sunt tare apreciate de fete. Mai ales dacă știi care este simbolul ei preferat. Spre exemplu, eu sunt legată de semnul infinitului, elefanți și bineînțeles, libelule. Întreab-o, discret, într-o discuție în ce crede și ce simboluri îî plac și ai rezolvat problema. 🙂

Nu le găsești doar la tarabele ce vor apărea curând peste tot, mai nou sunt și în magazinele de bijuterii. Dacă vrei să fie ceva de calitate, poți să te orientezi către argint, iar brățara aș recomanda să aibă altă culoare decât roșu (dacă este roșie, s-ar putea să nu îi mai placă după ce trece începutul lui martie).

Dacă vrei să rămâi pe linia clasică, poți să o faci într-o manieră minunată. Cărți, dulciuri și flori te poate ajuta cu o combinație reușită.

 4. Cărți

Dacă tot am ajuns la cărți și o știi iubitoare de cuvinte, poți să încerci cu niște variante simpatice pentru Ziua Îndrăgostiților, ambele ale lui Malzieu – Mecanica Inimii și Cel mai mic sărut pomenit vreodată. Și dacă vrei să aibă legătură cu dragostea, dar să nu fie prea mult sirop în text, Iv cel Naiv e alegerea potrivită. Cam pe aici spun eu că s-ar învârti cadourile clasice. Acum să vedem care sunt alternativele. Nu zic că ar fi ceva deosebit sau ieșit în comun, dar cred că se abat un pic de la normele pompate în campaniile de marketing menite să stoarcă banii de Valentine’s sau 8 Martie 🙂

5. O experiență drăguță

Aparent experiențele frumoase tronează în fața cadourilor. Așa că poți să te gândești la:

  • O ieșire pe afară. Ori în parc, ori în afara orașului. Știți melodia aceea, You can buy me with a coffee? Eh, mai sunt și altele ca mine pe care le fericiți ușor cu un latte to go și o plimbare lungă, dacă este frumos. Dacă te încumeți, răpește-o pentru un weekend întreg și mergeți într-un loc liniștit, în afara orașului.
  • Teatru, operă, operetă, concert, ce îi place ei. Apropo de Mecanica Inimii, piesa se joacă pe 17 februarie la Palatul Copiilor (București) și o recomand cu drag 🙂
  • Deși este undeva la mijloc, între cadou și experiență, poți să îi oferi cadou…un copac. Da, pare ciudat, dar prietena ta care apreciază natura și ce e eco sigur va zâmbi. Mai Mult Verde are momentan o campanie pentru Sf. Valentin și Dragobete.
  • Un atelier despre maniere. Aplicate în relație. The seductive power of good manners la Incubator 107. Cum sună? 🙂
  • O cină preparată de tine. Toți băieții vor alege restaurantul, dar câți își pun skill-urile la bătaie? Ok, poate nu vrei să depui un efort atât de mare. Ce zici atunci de niște clătite în formă de inimă?

6. O scrisoare

Ei, asta o recomand doar dacă iubita ta este o romantică incurabilă, iubește scrisul sau este o fire boemă. Printre atâtea mesaje prin intermediul mediilor electronice, o scrisoare atrage atenția.

Nu te îngrijora dacă nu scrii frumos, Livrez Dragoste te poate ajuta.

7. Bijuterii mai cu dichis

Cum ar fi un pandantiv cu puf de păpădie.

puf-papadie-felicity-store

Credit foto: Felicity Store

Sau un set de inele cu design minimalist, de la Vika Tonu.

love-vika-tonu

Credit foto: Vika Tonu Design

8. O eșarfă de amorul artei. La propriu

La Marie Nouvelle găsești arta adusă în cotidian. Poți să te orientezi spre o eșarfă sau o husă.

marie-nouvelle-esarfa

Credit foto: Marie Nouvelle

Poate nu îți surâde niciuna din idei. Sau ai intrat în criză de timp și trebuie să te gândești la ceva rapid. Mai am două variante pentru tine:

9. Ceva simpatic scris cu creta pe asfalt, în fața blocului

Da, pare a fi un gest de clasa a 5-a. Dar ești sigur că nu îi va aduce un zâmbet? În plus, bugetul de care ai nevoie este aproape 0.

10. Mergi la supermarket și cumpără ciocolată multă

Apoi apari la ea la ușă. “Ți-am adus un buchet de ciocolată”. Ai două variante: fie va aprecia creativitatea și se va bucura. Fie vei pleca de acolo cu coada între picioare. Partea bună este că va avea destulă ciocolată pentru a-și stăpâni nervii. 🙂

Ei, sper că v-am scutit un pic de agitație. Sau că măcar am generat alte idei frumoase. Puteți să strecurați articolul și pe sub nasul altor băieți. Iar voi, fetelor, poate îl uitați deschis în browser când este el prin preajmă. 🙂