2015-11-22 10.53.03 2 (1)

Ce faci când este duminică, ești răcită, nu știi să gătești și vrei să faci ceva la fel de simplu ca o salată? Faci o frittata simplă, cu doar 4 ingrediente: mazăre, somon afumat brânză feta și ouă, of course.

Faci și o categorie nouă pe blog, în care să se regăsească oamenii la fel de lipiți de talent ca tine. De mult aveam ideea asta în cap. Să am o categorie în care să pun rețete simple-simple. Poate în timp mai și avansăm. Sau măcar învăț să fac poze mai bune la mâncare. 🙂

Să revenim la rețeta noastră. Aveam în frigider niște ouă și mazăre de care voiam să scap, la fel și somonul. Așa că doar am mai cumpărat niște brânză feta și asta a fost.

Ingrediente frittata cu mazăre

 

frittata-mazare-somon-ingrediente

Am pus așa:

  • 6 ouă
  • mazăre (la ochi)
  • brânză feta (~50 g)
  • somon afumat (la ochi, cu aproximație cam 80 g)
  • unt (pentru uns tava).

Sare nu am pus deloc, a compensat somonul. Poți să adaugi și ierburi aromatice, piper, ce îți mai place. Astăzi am preferat să mă bucur mai mult de gustul de somon și să nu îl alterez cu nimic.

Îmi place să fac frittata din mai multe motive: este foarte simplu de făcut, se face rapid, poți să variezi ingredientele după bunul tău plac și este o alternativă minunată a omletei.

Îmi place omleta, nu îmi place și ideea de a prăji lucruri, așa că prefer frittata în locul ei.

Mod de preparare

Super simplu:

  • se bat ouăle
  • se scurge mazărea și se adaugă peste ouă
  • se rupe somonul zdrențe cu o furculiță și îl aruncăm și pe el acolo
  • se taie brânza feta bucăți și o adăugăm și pe ea.

Tip: dacă ți se pare că ingredientele au ocupat prea mult loc față de ouă, poți să mai lungești compoziția cu iaurt sau smântână. 

Se încălzește cuptorul la nu-știu-câte-grade. Între timp se unge tava cu unt și se toarnă talmeș-balmeș-ul de mai sus.

Se lasă focul mediu spre mic și tava va rămâne acolo aproximativ 20 de minute.

În unele rețete de pe net se călesc ingredientele (și unele chiar trebuie) și toată compoziția se lasă pe foc câteva minute. Eu prefer să sar pasul acesta sau să apelez doar dacă este neapărată nevoie.

Încă nu mi-am dat seama cum aș putea să nu mai iasă foarte rumenită pe margini. Nu mă înțelegeți greșit, mie mi se pare perfectă așa.

2015-11-22 11.36.58 1 (1)