Îmi plac fasolea verde și tonul în aceeași măsură, așa că m-am gândit să le combin într-o salată comodă – adică ușor de făcut, că eu nu mă complic cu gătitul.
Am folosit așa:
~1 cană de fasole verde
1 conservă mică de ton bucăți în suc propriu (nu folosesc niciodată mărunțit, nici în ulei)
1 lingură de capere
câteva bucăți de caju
susan negru
Pentru sos:
1 lingură ulei de măsline
1 lingură suc de lămâie
1 linguriță muștar Dijon
Și m-am pus pe asamblat, că gătit nu îi pot spune. Fierbi fasolea verde (eu aveam o pungă în congelator, dar mai indicat ar fi cea proaspătă) și o lași să se răcească, timp în care poți să te uiți la o telenovelă sau să strângi lucrurile ce le-ai lăsat aruncate prin casă când ai plecat la muncă.
După aceea pui fasolea, caperele, cajuuuuuul la un loc și le amesteci cu sosul pe care l-ai amestecat deja (da, știu, e complicată exprimarea asta, dar trebuie să adaug un pic de complexitate rețetei).
Torni conserva scursă peste, dai cu niște susan negru să pară mai gourmet (ce glumă bună) și asta este, salata de fasole verde cu ton este gata. O poți folosi și pentru cină, și pentru prânz.
Tip:
Tonul poate fi înlocuit cu brânză – aș alege niște brânză de capră sau halloumi la grătar.
Îmi este un pic rușine de simplitatea ei dar hei, am numit categoria “nu știu să gătesc” (îți mulțumesc, Zeiță a Inspirației!).
Super idee, voi incerca si eu combinatia! Eu sunt o mare amatoare de salate, in general fara carne / peste/ branza, dar ideea ta sparge monotonia tonului cu ceapa!
Mulțumesc! Și mie îmi plac salatele, în principiu pentru că nu necesită gătire :))
Cred că merge tonul înlocuit cu quinoa, mie îmi place foarte mult combinația quinoa + capere, aș putea să o mănânc și doar așa 🙂